Kayısı Yağı Nedir ?
Kayısı çekirdeği yağı, kayısı çekirdeklerinin soğuk preslenmesi ile elde edilmektedir. Oleik (Omega-3) ve linoleik (Omega 6) yağ asitlerince zengindir. Kayısı çekirdeği yağı kuru ve yaşlanmış ciltlerde, göz çevresinin nemlendirilmesi amacıyla pek çok kozmetik ürünün içeriğinde yer almaktadır. Kayısı çekirdeği yağı tarihte tümör gelişmesini durdurmada kullanılmıştır.
İngilterede 1600lü yıllarda tümör ve ülser tedavisinde uygulanmış, Arap doktorlar tarafından hemoroid, kulak ağrısı gibi durumlarda kullanmışlardır. Aromaterapide en önemli taşıyıcı yağlardan biridir. Kayısı çekirdeği yağı cildi gençleştiriyor.
Doğanın mucizevi ürünlerinden biri olan ve kayısı meyvesinden elde edilen kayısı yağı, içerisinde bulundurduğu yağ asitleri ile cilt sağlığına önemli katkıda bulunuyor. Hücre duvarının oluşmasını sağlayan yağ asitleri cildi adeta yeniden şekillendirip, cilde hayat veriyor. Tüm cilt sorunlarına karşı savaşan ve tüm cilt tipilerinin kullanması için uygun olan kayısı yağının faydaları nelerdir, hep birlikte öğrenelim. Gençlik iksiri kayısı yağı, cilde doğal bir parlaklık kazandırarak daha canlı görünmesini sağlıyor. Ciltteki kırışıklıklar, akne ve sivilce sorunları, cilt kuruluğu gibi sorunlar kayısı yağı sayesinde uçup gidiyor. Yaşlanma karşıtı olan kayısı yağının, cildi nemlendirerek kirlerden arındırma işlevleri de vardır. Tam bir peeling görevi gören kayısı yağı tıkanmış gözenekleri açarak cildin nefes almasını sağlar. Gözeneklerin açılması ile bol bol oksijen alan cilt, yeniden canlanır.
Kayısı yağı kullanımı. Yüz temizliğinde ve cilt problemlerinde kullanılabilir. Hem gece hem de gündüz kullanım için uygundur. Geceleri yatmadan önce nemli bir pamuğa az miktarda kayısı yağı damlatın ve boynunuzda dahil olmak üzere tüm yüzünüzü dairesel hareketlerle silin. Gündüzleri ise nemlendirici gibi kullanılabilir. İsterseniz parazitleri yok etmek içinde bir bardak suya 4-5 damla kayısı yağı ekleyerek içebilirsiniz. 10 yaşından büyük herkes kullanabilir.
19.01.2024 09:23:12
Kayısı Yağı Nedir ? ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|