Kuru kayısılı kek tarifi gerçekten çok çekici görünüyor. Ben de denedim ve sonuç mükemmel oldu. Yumurtaları çırpma aşaması oldukça önem taşıyor, kekin kabarmasında büyük rol oynuyor. Sıvı malzemeleri eklerken yoğurt ve sıvı yağın karışımını iyice homojen hale getirmek gerekiyordu. Kuru malzemeleri eleyerek eklemek ise keke hafiflik katıyor, bu adımı atlamamak lazım. Kuru kayısı eklenince kekin hem tadı hem de görünümü harika oldu. Servis ettikten sonra misafirlerimden tam not aldım, her zaman çay saatinde sunabileceğim bir tarif oldu. Herkese tavsiye ederim!
Kuru kayısılı kek tarifi gerçekten çok çekici görünüyor. Ben de denedim ve sonuç mükemmel oldu. Yumurtaları çırpma aşaması oldukça önem taşıyor, kekin kabarmasında büyük rol oynuyor. Sıvı malzemeleri eklerken yoğurt ve sıvı yağın karışımını iyice homojen hale getirmek gerekiyordu. Kuru malzemeleri eleyerek eklemek ise keke hafiflik katıyor, bu adımı atlamamak lazım. Kuru kayısı eklenince kekin hem tadı hem de görünümü harika oldu. Servis ettikten sonra misafirlerimden tam not aldım, her zaman çay saatinde sunabileceğim bir tarif oldu. Herkese tavsiye ederim!
Cevap yaz